Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ & Η ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΠΗΓΗ ΣΥΝΘΗΚΗΣ: https://www.mfa.gr/
(30 Μαΐου 1913)
ΕΛΛΆΔΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΊΑ, ΜΑΥΡΟΒΟΎΝΙΟ, ΣΕΡΒΊΑ, ΤΟΥΡΚΊΑ.
Συνθήκη ειρήνης· υπογράφηκε στο Λονδίνο στις 17/30 Μαΐου 1913.
Επιμέρης της 14ης Νοεμβρίου 1913.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ 5.
Η Αυτού Μεγαλειότης ο Αυτοκράτορας των Οθωμανών και οι Μεγαλειότατοι οι Σύμμαχοι Ηγεμόνες δηλώνουν ότι εμπιστεύονται στον Μεγαλειότατο τον Αυτοκράτορα της Γερμανίας, στον Μεγαλειότατο αυτοκράτορα της Αυστρίας, βασιλιά της Βοημίας, και στον Αποστολικό Βασιλιά της Ουγγαρίας, στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, στον Μεγαλειότατο βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας και στα Βρετανικά Εδάφη Πέρα από τις Θάλασσες, Αυτοκράτορα των Ινδιών , στον Μεγαλειότατο βασιλιά της Ιταλίας και στον Μεγαλειότατο αυτοκράτορα όλων των Ρώσσων για να αποφασίσουν τη μοίρα όλων των οθωμανικών νησιών του Αιγαίου, εκτός του νησιού της Κρήτης και της χερσονήσου του Αγίου Όρους.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ????????????? ΠΟΣΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ?
(14 Νοεμβρίου 1913)
Συνέδριο Ειρήνης Αθηνών
ΤΟ ΑΡΘΡΟ 15
(13 Φεβρουαρίου 1914)
Σημείωμα εκπροσώπων της Γερμανίας, της Αυστροουγγαρικής, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιταλίας και της Ρωσίας προς την ελληνική κυβέρνηση, της 31ης Ιανουαρίου/13ης Φεβρουαρίου 1914
Σύμφωνα με το άρθρο 5 της Συνθήκης του Λονδίνου, που χρονολογείται από τις 17/30 Μαΐου 1913 μεταξύ της Τουρκίας και των Βαλκανικών Συμμαχικών Κρατών, καθώς και σύμφωνα με το άρθρο 15 της Συνθήκης που υπογράφηκε στην Αθήνα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας την 1η Νοεμβρίου 1913, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αφήσει τις έξι εξουσίες να αποφασίσουν την τύχη των νησιών του Αιγαίου.
Ως αποτέλεσμα, οι έξι δυνάμεις αποφάσισαν να παραδώσουν στην Ελλάδα όλα τα νησιά του Αιγαίου πελάγους που κατέχει σήμερα, με εξαίρεση την Τένεδο, την Ίμβρο και το Καστελόριζο, τα οποία πρόκειται να επιστραφούν στην Τουρκία.
ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΡΟΔΟΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΙΣΩ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΟΘΩΝΑ – ΚΩΛΛΕΤΗ – ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟ – ΤΡΙΚΟΥΠΗ – ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ - ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΝ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 1827, 1830, ΣΥΒΘΗΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟΥ 1832, ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 1864 ΜΕ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ, ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 1881 ΚΑΙ 1897 ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ..
Την 1/14 Μαρτίου του 1913, οι κάτοικοι του Καστελόριζου επαναστάτησαν και εκδίωξαν τη μικρή τουρκική φρουρά του νησιού κηρύσσοντας την Ένωση με την Ελλάδα, η οποία ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή. Έκτοτε, το Καστελλόριζο αυτοδιοικήθηκε για δύο χρόνια με την έμμεση υποστήριξη του ελληνικού κράτους, ενώ σε συνέλευση των Μεγάλων Δυνάμεων στο Λονδίνο στις αρχές του 1914 αποφασίστηκε η επιστροφή του Καστελλόριζου στην Τουρκία (από κοινού με την Ίμβρο και την Τένεδο). Αργότερα, με την έναρξη του Α΄ Παγκόσμιου Πόλεμου, η Γαλλία, επιδιώκοντας να καταστήσει το νησί ναυτική βάση, το κατέλαβε στις 28 Δεκεμβρίου του 1915.
Την 1η Μαρτίου 1921 ωστόσο, η Γαλλία παραχώρησε το νησί στην Ιταλία έναντι αδράς αμοιβής.
Το νησί πολλές φορές βομβαρδίστηκε, κάηκε, λεηλατήθηκε και γενικά καταστράφηκε εντελώς. Παρέμεινε υπό συμμαχική στρατιωτική κατοχή, όπως και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, μέχρι τις 7 Μαρτίου του 1948, οπότε ενώθηκε επισήμως με την Ελλάδα.
ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ ΜΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΣΕΒΡΕΣ ΣΤΙΣ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1920 ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΙΝΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΙΜΒΡΟΣ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΩΝΙΑ.
ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΒΡΩΝ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ
ΤΟ 1921 ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΙΣ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1920 ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Ο ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΟΠΟΥ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ 3,8,9,10,11,13 ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΕΣΠΛΑΧΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΟΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ.. 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΡΡΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΓΙΝΕΤΕ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ, ΣΦΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΣΥΝΘΗΚΗ ΑΓΚΥΡΑΣ 20 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ 1921
Συνθήκη της Λωζάνης ΠΗΓΗ ΣΥΝΘΗΚΗΣ: https://www.mfa.gr/
(24 Ιουλίου 1923)
ΣΥΝΘΉΚΗ ΤΗς ΛΩΖΆΝΗς
ΤΜΗΜΑ Ι.
––――――
1. ΕΔΑΦΙΚΈΣ ΡΗΤΡΕΣ
––――――
Το άρθρο 2.
Από τον Εύξεινο Πόντο μέχρι το Αιγαίο τα σύνορα της Τουρκίας καθορίζονται ως εξής:
(1) Με τη Βουλγαρία:
Από τις εκβολές του ποταμού Rezvaya, μέχρι τον ποταμό Maritza, το σημείο σύνδεσης των τριών συνόρων της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας:
τα νότια σύνορα της Βουλγαρίας όπως οριοθετούνται σήμερα
(2) Με την Ελλάδα:
Από τότε στη συμβολή του Arda και του Maritza: την πορεία της Μαρίτσας.
στη συνέχεια ανάντη κατά μήκος του Arda, μέχρι ένα σημείο του ποταμού που θα καθοριστεί επί τόπου στην άμεση γειτονιά του χωριού Tchörek-Keuy·την πορεία του Arda· από εκεί σε μια νοτιοανατολική κατεύθυνση μέχρι ένα σημείο στο Maritza, 1 κιλό. κάτω από bosna-Keuy: μια κατά προσέγγιση ευθεία γραμμή που αφήνει στο τουρκικό terrritory το χωριό Bosna-Keuy. Το χωριό Tchörek-Keuy χορηγείται στην Ελλάδα ή στην Τουρκία, δεδομένου ότι η πλειονότητα του πληθυσμού διαπιστώνεται ότι είναι έλληνας ή τούρκος από την Επιτροπή, για την οποία προβλέπεται στο άρθρο 5, η πληθυσμός που
Το άρθρο 12.
Η απόφαση που ελήφθη στις 13Φεβρουαρίου 1914, από τη Διάσκεψη του Λονδίνου, δυνάμει των άρθρων 5 της Συνθήκης του Λονδίνου της 17ης-30ής Μαΐου 1913 και 15ης Συνθήκης της Αθήνας της 1ης-14ης Νοεμβρίου 1913, η οποία κοινοποιήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση στις 13 Φεβρουαρίου 1913, όσον αφορά την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά της Ανατολικής Μεσογείου, εκτός από τα νησιά Ίμβρος, Τένεδος και Νησιά Λαγουσών. ιδιαίτερα τα νησιά Λήμνος, Σαμοθράκη, Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος και Νικάρια, επιβεβαιώνεται, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρούσας Συνθήκης που αφορούν τα νησιά που υπάγονται στην κυριαρχία της Ιταλίας και αποτελούν αντικείμενο του άρθρου 15.
Εκτός εάν στην παρούσα Συνθήκη περιλαμβάνεται διάταξη περί του αντιθέτου, τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των τριών μιλίων από τις ασιατικές ακτές παραμένουν υπό τουρκική κυριαρχία.
Το άρθρο 13.
Με σκοπό τη διασφάλιση της διατήρησης της ειρήνης, η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί τους ακόλουθους περιορισμούς στα νησιά Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και Νικαριά:
(1) Δεν θα δημιουργηθεί ναυτική βάση και οχύρωση στα εν λόγω νησιά.
(2) Τα ελληνικά στρατιωτικά αεροσκάφη θα απαγορεύεται να πετούν πάνω από το έδαφος των ακτών της Ανατολίας. Αμοιβαία, η τουρκική κυβέρνηση θα απαγορεύσει στα στρατιωτικά αεροσκάφη της να πετούν πάνω από τα εν λόγω νησιά.
(3) Οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στα εν λόγω νησιά θα περιοριστούν στο κανονικό άγημα που καλείται για στρατιωτική θητεία, το οποίο μπορεί να εκπαιδευτεί επί τόπου, καθώς και σε μια δύναμη χωροφυλακής και αστυνομίας ανάλογα με τη δύναμη της χωροφυλακής και της αστυνομίας που υπάρχει σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
Το άρθρο 14.
Τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος, που παραμένουν υπό τουρκική κυριαρχία, απολαύουν ειδικής διοικητικής οργάνωσης αποτελούμενης από τοπικά στοιχεία και παρέχει κάθε εγγύηση για τον αυτόχθονα μη μουσουλμανικό πληθυσμό όσον αφορά την τοπική διοίκηση και την προστασία των προσώπων και των περιουσιακών στοιχείων. Η διατήρηση της τάξης θα εξασφαλιστεί σε αυτό από μια αστυνομική δύναμη που προσλαμβάνεται από τον τοπικό πληθυσμό από την τοπική διοίκηση παραπάνω που προβλέπεται και τίθεται υπό τις διαταγές της.
Το άρθρο 15.
Η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας για όλα τα δικαιώματα και τον τίτλο επί των ακόλουθων νησιών: Σταφάλια (Αστραπαλία), Ρόδος (Ρόδος), Χάλκι, Σκαρπάντο, Κάσος (Κάσσος), Πίσκοπης (Τήλος), Μίσυρος (Νίσυρος), Κάλυμνος (Κάλυμνος), Λέρος, Πάτμος, Λειψός (Λειψός), Σύμη (Σύμη) και Κως, που σήμερα καταλαμβάνονται από την Ιταλία, και τα νησάκια που εξαρτώνται από αυτήν, αλλά και πάνω από το νησί Καστελόριζο.
ΤΟ ΆΡΘΡΟ 16.
Η Τουρκία παραιτείται από κάθε δικαίωμα και τίτλο που αποκηρύσσει ή σέβεται τα εδάφη που βρίσκονται εκτός των συνόρων που καθορίζονται στην παρούσα συνθήκη και τα νησιά, εκτός εκείνων για τα οποία η κυριαρχία της αναγνωρίζεται από την εν λόγω συνθήκη, ενώ το μέλλον των εδαφών και των νησιών αυτών θα διευθετηθεί ή θα διευθετηθεί από τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου δεν θίγουν τυχόν ειδικές ρυθμίσεις που απορρέουν από γειτονικές σχέσεις οι οποίες έχουν συναφθεί ή ενδέχεται να συναφθούν μεταξύ της Τουρκίας και των χωρών περιορισμού.
ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΤΟΥ 1947 ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β΄' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΟΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕΤΑΞΥ ΕΜΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ.ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ ΖΩΝΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΥΝΑΨΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΔΗΠΟΤΕ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΠΙ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ 12ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΣΥΝ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1915 ΚΑΙ ΤΟ 1921 Η ΓΑΛΛΙΑ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ... ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ... ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΟΖ ΚΑΙ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ.
ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ΜΑΣ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΕΙ.. ΟΜΩΣ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΑΞΑΤΕ:
ΕΡΧΕΤΕ ΞΑΝΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟ 1928 ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 1931 ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ(ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΛΩΖΑΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΜΕ ΤΟ ΦΕΚ 325/1931 ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 5017/1931 ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΣΤΑ 10 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ...
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ...
ΦΕΥΓΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΕ Ο ΔΗΘΕΝ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΤΟ 1936 ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΩΖΑΝΗ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ 230/1936 ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΣΤΑ 6 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ.
ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΤΟΥ 1947 ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β΄' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΟΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕΤΑΞΥ ΕΜΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ
Δεν υπάρχουν σχόλια